Resa i hemtrakter

Tänk så mycket det finns att se på nära håll! Det tyckte också ett sällskap, c:a trettio gode män med goda vänner, som begav sig till Ljungby med omnejd en lördag alldeles nyss.

Först till Annelundskyrkan där vi träffade en engagerad guide, som visade oss de väggmålningar som täcker hela kyrkans insida och som målats av en då nittioårig Sven Ljungberg. Färgrikt, lärorikt och fantastiskt. 

Nästa sevärdhet var begravningsmuseet, som väckte många hågkomster och där vi fick en mycket intressant insyn i begravningsseder förr och nu.

Nästa begivenhet? God mat förstås, denna gång i hembygdsparken vid Lagan. 

Det blev förstås ännu mer Sven Ljungberg på Ljungbergsmuseet där mycket fanns att se av denne oerhört produktive och kontroversielle man, som firar 100-års jubilem i år

På god mat följer ofta en god kopp kaffe med gott och nyttigt tilltugg. Det blev det i Broaskogs Gårdsbutik och Café Broaskog, någonstans i närheten av Slätthög utefter en slingrande grusväg. Tilltugget var äppelkaka med vaniljsås! Dessutom fanns det tusentals prylar att titta på och köpa. 

Detta var ett ställe att rekommendera för t.ex. julinköp.

Hemma efter en härlig dag var vi överens om att Gun Gustavsson skulle få förnyat förtroende att för sjätte gången arrangera nästa års medlemsresa!

Kj

loading...