Riksförbundets årsmöte i Växjö 14 april 2012

I år var det Växjös tur att arrangera riksförbundets årsmöte. Det blev i alla avseenden en mycket trevlig och givande dag för alla som var med.

 

Dagen inleddes med registrering av deltagarna och därefter lite mingel med kaffe och fralla för att vänta in alla. Många hade startat resan mot Växjö tidigt på morgonen och behövde lite påfyllning innan det var dags för årsmötesförhand-

lingarna.

 

Dagordningen godkändes och punkterna avverkades en efter en utan några större överraskningar.

Efter en god lunch på restaurang West Side återvände vi mätta och nöjda till Kommunhuset där borgmästare Nils Posse inledde eftermiddagen med att berätta om Växjö; satsningen på en god miljö, kulturlivet, företagsklimatet, universitetet och dess framtid etc.

loading...

Efter denna intressanta information var det så dags för grupparbeten. Många aktuella frågor såsom arvodessystemet, utbildning, ensammkommande barn etc diskuterades, och arbetet avslutades med en kort presentation från varje grupp. Målet för diskussionerna var att komma fram till hur vi kan jobba vidare för en förbättring av villkoren för vårt arbete.

 

Som avslutning på denna givande dag åkte vi på Hyttsill till Bergdala Glasbruk. Där blev vi traditionsenligt serverade bakad, potatis med fläsk, sill och isterband samt krösamos till det - och sist, men inte minst, fick vi naturligtvis småländsk ostkaka till efterrätt. Kanske slank det ner en och annan "redi kronobergare" också. 

När vi länsat faten fick vi lära oss hur glasblåsning går till och de som vågade fick själva prova på att blåsa. Det är en svår konst, visade det sig! Glasshopen var öppen så de som hade spenderbyxorna på sig hade möjlighet att fynda ordentligt bland dessa vackra ting.

 

Vi i GMF Växjö styrelse hade en fantastiskt trevlig och lärorik dag som vi kommer att minnas länge - och vi hoppas och tror att alla övriga deltagare tyckte detsamma!